Lieren keuren

Het is van belang dat u hijs- en hefmateriaal regelmatig laat keuren door een erkend bedrijf, zo ook de lieren. Op deze manier wordt de veiligheid en kwaliteit van uw lieren gewaarborgd. Volgens de Arbowet zijn bedrijven ook verplicht om hijsmiddelen te laten keuren en onderhouden. Juist omdat er zware objecten mee worden opgetild bestaat er een risico dat kabels knappen met alle gevolgen van dien. Voor zowel het inspecteren, repareren en onderhouden van alle soorten lieren bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Wat is een lier?

Een lier is een vaste hijsmachine met een aandrijving, bijvoorbeeld een verbrandingsmotor, elektromotor of hydromotor. Een lier kan worden ingezet om middels zijn trekkracht zware machines naar grote hoogte te tillen of ladingen uit bijvoorbeeld een scheepsruim te tillen.

 

Lieren keuren op locatie

Om lieren te laten keuren is het mogelijk om een afspraak op locatie te maken. Onze opgeleide en gecertificeerde keurmeester komt vervolgens bij u langs om de koppelstukken te keuren, repareren en te voorzien van het nodige onderhoud. Na ons bezoek zorgen we dat u een certificaat van de keuring van de lieren ontvangt. Op deze manier kunt u te allen tijde aantonen dat de remsystemen en verdere kenmerken aan alle veiligheidsrichtlijnen voldoen.

 

Gecertificeerd takels laten keuren

Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke speerpunten voor Zwarts Veiligheid & Techniek. Om u de garantie te geven van deze speerpunten tijdens het keuren van de koppelstukken, beschikken we over verschillende certificaten:

 

  • VCA gecertificeerd.

Arbo keuring voor VCA garandeert veilig werken.

  • ISO gecertificeerd.

Met de ISO normen werk je (kosten)efficiënt. 

  • Aangesloten bij de Metaalunie. 

Wij hanteren hun algemene voorwaarden.

  • Voorzien van TCVT geschoolde keurmeesters. 

Een speciale opleiding tot keurmeester.

 

Wat kost het gecertificeerd keuren van lieren?

De kosten van het keuren van lieren kunnen variëren op basis van de grootte van de opdracht. Onze keurmeester maakt daarom eerst een inschatting van de kosten op basis van de projectgrootte. Vervolgens wordt er in overleg met u een afspraak gemaakt over het traject van het keuren van de koppelstukken.

 

Lieren keuren bij Zwarts Veiligheid & Techniek

Doordat we merkonafhankelijk zijn, kunt u er tevens voor kiezen om een jaarlijkse keuring van al uw gereedschappen uit te voeren. Zo kunt u naast uw lieren tegelijkertijd andere producten laten keuren. Benieuwd naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.