Gereedschap keuren: Veiligheid en Betrouwbaarheid

Bij Zwarts Veiligheid & Techniek begrijpen we hoe cruciaal het is dat jouw gereedschap veilig en betrouwbaar is. Regelmatige keuringen en inspecties van gereedschap zijn essentieel om te voldoen aan wettelijke voorschriften en om de veiligheid van uw werkplek te waarborgen. Wij bieden professionele keuringsdiensten voor een breed scala aan gereedschappen en apparatuur. Hieronder vindt u meer informatie over onze diensten en het belang van het keuren van gereedschap.

Waarom Gereedschap keuren?

 1. Veiligheid: De veiligheid van uw werknemers is van het grootste belang. Regelmatige keuringen helpen om defecten en slijtage vroegtijdig te ontdekken, waardoor ongevallen kunnen worden voorkomen.
 2. Wettelijke Naleving: Veel industrieën zijn wettelijk verplicht om hun gereedschap periodiek te laten keuren. Onze keuringen zorgen ervoor dat u voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen en voorschriften.
 3. Betrouwbaarheid: Gereedschap dat regelmatig wordt geïnspecteerd, is betrouwbaarder en heeft een langere levensduur. Dit vermindert stilstand en verhoogt de efficiëntie van uw werkzaamheden.
 4. Kostenbesparing: Door vroegtijdig gebreken op te sporen, kunnen dure reparaties en vervangingen worden voorkomen. Dit bespaart u op de lange termijn kosten.

Hoe Werkt het Keuringsproces?

 

 1. Afspraak maken: Neem contact met ons op om een keuring in te plannen op een tijdstip dat u schikt.
 2. Visuele inspectie: Onze keurmeesters voeren een grondige visuele inspectie uit om eventuele zichtbare gebreken te identificeren.
 3. Functionele test: Het gereedschap wordt in werking gesteld om de functionaliteit en veiligheid te beoordelen.
 4. Gebruik van meetapparatuur: Gespecialiseerde apparatuur wordt ingezet om nauwkeurige metingen en tests uit te voeren.
 5. Rapportage: U ontvangt een gedetailleerd inspectierapport met de bevindingen, inclusief foto's van eventuele gebreken.
 6. Certificering: Indien het gereedschap voldoet aan alle eisen, ontvangt u een certificaat van goedkeuring.

Wat kunt u verwachten wanneer u uw gereedschap laat keuren door Zwarts? 

Bij Zwarts Veiligheid & Techniek staat kwaliteit en vertrouwen voorop. Wij vinden het belangrijk dat u ervan uit kan gaan dat uw gereedschap in orde is. En die zekerheid garanderen we met onze certificering. Daarom is Zwarts Veiligheid & Techniek:

 • VCA** gecertificeerd.

Arbo keuring voor VCA garandeert veilig werken.

 • ISO gecertificeerd.

Met de ISO normen werk je (kosten)efficiënt. 

 • Aangesloten bij de Metaalunie. 

Wij hanteren hun algemene voorwaarden.

 • Voorzien van TCVT geschoolde keurmeesters. 

Een speciale opleiding tot keurmeester.

(Toezicht Certificatie Verticaal Transport) is een Nederlandse certificeringsinstantie die toeziet op de veiligheid en kwaliteit in de sector van verticaal transport door het certificeren van personen en bedrijven. Het doel is om veilige werkpraktijken en naleving van wettelijke eisen te waarborgen.

Neem Contact Met Ons Op

Bent je klaar om jouw gereedschap te laten keuren en te zorgen voor een veilige en efficiënte werkplek? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een keuring in te plannen. Onze deskundige keurmeesters staan klaar om u te helpen bij het behouden van een veilige en productieve werkomgeving.

Samen zorgen we voor veiligheid en betrouwbaarheid in uw dagelijkse werkzaamheden.