Professionele Keuring van Hijsmiddelen: Uw Veiligheid Voorop

Het keuren van hijsmiddelen is essentieel voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Bij Zwarts Veiligheid & techniek bieden we professionele keuringsdiensten voor een breed scala aan hijsmiddelen. Regelmatige keuringen helpen om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen en de levensduur van jouw apparatuur te verlengen. Hieronder vindt je meer informatie over onze keuringsprocessen en de voordelen van het laten keuren van jouw hijsmiddelen.

Waarom Hijsmiddelen Keuren?

 1. Veiligheid: Door hijsmiddelen regelmatig te laten keuren, voorkomt u ongelukken en zorgt u voor een veilige werkomgeving.
 2. Wettelijke Naleving: Vele industrieën zijn wettelijk verplicht om hun hijsmiddelen periodiek te laten inspecteren en keuren. Wij zorgen ervoor dat uw apparatuur voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen en voorschriften.
 3. Betrouwbaarheid: Regelmatige keuringen garanderen dat uw hijsmiddelen betrouwbaar zijn en optimaal functioneren, wat stilstand en inefficiëntie voorkomt.
 4. Kostenbesparing: Door vroegtijdig gebreken op te sporen, kunnen dure reparaties en onverwachte vervangingen worden voorkomen.

Onze Keuringsdiensten voor Hijsmiddelen

Wij bieden uitgebreide keuringsdiensten voor diverse hijsmiddelen, waaronder:

Hijsbanden en Kettingen

 • Inspectie op slijtage en breuken: Wij controleren hijsbanden/rondstroppen en kettingen grondig op tekenen van slijtage, scheuren en andere beschadigingen.
 • Testen van sterkte en betrouwbaarheid: Onze keurmeesters testen de hijsmiddelen op hun maximale belastingcapaciteit om de veiligheid te waarborgen.

Hijsklemmen en Hijsogen

 • Controle op mechanische defecten: Wij inspecteren hijsklemmen en hijsogen op mechanische defecten en slijtage.
 • Beoordeling van de structurele integriteit: Testen op sterkte en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Hijsjukken en Hijsramen

 • Inspectie van lasnaden en bevestigingspunten: Wij controleren op slijtage en beschadiging van lasnaden en bevestigingspunten.
 • Testen van belasting: Beoordelen van het hijsjuk of hijsraam onder maximale belasting om de veiligheid te garanderen.

Het Keuringsproces

 1. Afspraak Maken: Neem contact met ons op om een keuring in te plannen op een voor u geschikt tijdstip.
 2. Visuele Inspectie: Onze keurmeesters voeren een grondige visuele inspectie uit om eventuele zichtbare gebreken te identificeren.
 3. Functionele Test: Het hijsmiddel wordt in werking gesteld om de functionaliteit en veiligheid te beoordelen.
 4. Gebruik van Meetapparatuur: Gespecialiseerde apparatuur wordt ingezet voor nauwkeurige metingen en tests.
 5. Rapportage: U ontvangt een gedetailleerd inspectierapport met de bevindingen, inclusief foto's van eventuele gebreken.
 6. Certificering: Indien het hijsmiddel voldoet aan alle eisen, ontvangt u een certificaat van goedkeuring.

Wat kunt u verwachten wanneer je jouw hijsmiddelen laat keuren door Zwarts Veiligheid & Techniek? 

Bij Zwarts Veiligheid & Techniek staat kwaliteit en vertrouwen voorop. Wij vinden het belangrijk dat u ervan uit kan gaan dat uw gereedschap in orde is. En die zekerheid garanderen we met onze certificering. Daarom is Zwarts Veiligheid & Techniek:

 • VCA** gecertificeerd.

Arbo keuring voor VCA garandeert veilig werken.

 • ISO gecertificeerd.

Met de ISO normen werk je (kosten)efficiënt. 

 • Aangesloten bij de Metaalunie. 

Wij hanteren hun algemene voorwaarden.

 • Voorzien van TCVT geschoolde keurmeesters. 

Een speciale opleiding tot keurmeester.

(Toezicht Certificatie Verticaal Transport) is een Nederlandse certificeringsinstantie die toeziet op de veiligheid en kwaliteit in de sector van verticaal transport door het certificeren van personen en bedrijven. Het doel is om veilige werkpraktijken en naleving van wettelijke eisen te waarborgen.

Neem Contact Met Ons Op

Bent je klaar om jouw gereedschap te laten keuren en te zorgen voor een veilige en efficiënte werkplek? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een keuring in te plannen. Onze deskundige keurmeesters staan klaar om u te helpen bij het behouden van een veilige en productieve werkomgeving.

Samen zorgen we voor veiligheid en betrouwbaarheid in uw dagelijkse werkzaamheden.