Takels keuren

Bedrijven zijn volgens de Arbowet verplicht er voor te zorgen dat materiaal dat personeel gebruikt, veilig is. Hijswerktuigen worden regelmatig zwaar belast. Risico's zijn dus aanwezig als men hijsmiddelen gebruikt. Een takel kan bezwijken als een ketting knapt of een katrol los schiet. Dit is uiterst gevaarlijk. Voorkom ongelukken door gebruik van onveilige takels, en laat uw takels keuren. Zwarts Veiligheid & Techniek doet dit graag voor u.

 

Takels keuren op locatie

Zijn uw takels toe aan een keuring? Onze opgeleide en TCVT gecertificeerde keurmeester komt graag bij u langs. Naast het keuren van de takels, wordt de reparatie en het eventuele onderhoud van de takels uitgevoerd. Vervolgens zorgen wij ervoor dat u de benodigde certificaten ontvangt. Op deze manier kunt u aantonen dat de takels gekeurd zijn en daarmee veilig voor gebruik.

 

Wat is een takel?

Een takel is een hijsmiddel dat wordt gebruikt om (zware) lasten in hoogte te verplaatsen. Het hijswerktuig bestaat uit een systeem van kabels of kettingen, en kettingwielen. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Eenvoudige takels voor het optillen van lichtere objecten, en geavanceerdere handtakels voor het zwaardere liftwerk. Naast hand aangedreven takels zijn er ook takels met een elektromotor of takels die door lucht worden aangedreven. Allen vereisen specifieke kennis en aandacht om ze te keuren, onderhouden en waar nodig te repararen.

 

Gecertificeerd takels laten keuren

Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke speerpunten voor Zwarts Veiligheid & Techniek. Om u de garantie te geven van deze speerpunten, beschikken we over verschillende certificaten:

 

  • VCA gecertificeerd.

Arbo keuring voor VCA garandeert veilig werken.

  • ISO gecertificeerd.

Met de ISO normen werk je (kosten)efficiënt. 

  • Aangesloten bij de Metaalunie. 

Wij hanteren hun algemene voorwaarden.

  • Voorzien van TCVT geschoolde keurmeesters. 

Een speciale opleiding tot keurmeester.

 

Wat kost het gecertificeerd keuren van takels?

De kosten van het keuren van takels kunnen variëren. Onze keurmeester maakt daarom een inschatting van de kosten op basis van de grootte van de opdracht. Vervolgens wordt er in overleg met u een afspraak gemaakt over het verdere traject van het keuren van de takels. 

 

Takels keuren bij Zwarts Veiligheid & Techniek

Naast de nodige certificaten biedt Zwarts merkonafhankelijkheid. Hierdoor kunt u er tevens voor kiezen om een jaarlijkse keuring van al uw gereedschappen uit te voeren. Zo kunt u naast uw takels tegelijkertijd andere producten laten keuren. Wilt u meer weten over onze dienstverlening of ons keuring en leveringsprogramma? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.